President - ESCU 5 (President ESCU #5)

Macron vs micron

by MANEA ADRIAN

$CP 9.99
0 stars
$CP 6.99
0 stars
$CP 4.99
0 stars
$CP 2.99
0 stars
$CP 0.99
0 stars
$CP 0.49
0 stars
$CP 0.29
0 stars
FREE
0 stars

Add to shopping cart

Ebook:
140,000 words
$CP 0.49

Synopsis

Această carte a fost scrisă de Manea. O manea este o satiră politică clasică crtiticată (criticabilă?) pentru gramatica ei proastă, limbajul de prost gust, scrierea ṣi pronunṭarea suburban, ṣi nu în ultimul rînd pentru conṭinutul ‘’liric’’ care constă într-o diaree verbală, în pseudodialoage fără sfîrṣit ṣi fără înṭeles, toate despre sex-apeal-ul, dăṣtăptăciunea aproape intelectuală, bogăṭia de case, ghinionul la ṣase-paltoane-groase, statutul social de ras-superior, ṣi-n general Macro-superioritatea Preṣedinṭelului asupra aṣa-ziṣilor in amici ai statului Hahanist ṣ-ai Partidului Poporului Pro-Hahan. Comedia în care joacă Herr Ha. Ha.Ha.- nul este actul V în Dinastia Escilor de Romania: Escu I (Primul President, întemeietorul funcṭiei de Ceauṣ), a fost urmat de Escu II (un ilie cu bască de Ilici), ṣ-un Escu III (zis ṣi ‘’Țapu’’), ṣi un Escu al patrulea Băs-Escu. Fiecare cu o povestea. Ṣi fiecare poveste era cu cîntec. Adică cu o manea. Ccu cît mai cantabilă, cu-atît mai kaka… Manea este nu mele unui stil literar-muzical, un amestec de elemente ale comunicării împrumutate din diferite limbaje de comunicare: comunicarea prin muzică (sau ce-o fi aia), comunicarea prin dans (aṣa numitul breakdancing in the street), plus, de la miṣcarea PLUS, comunicarea non-verbală prin anumite gesturi ṣi miṣcări de popouri (ca apropouri la). Ṣi în cele din urmă, dacă mai e nevoie, ṣi lanṭul vorbirii, reprezentînd comunicarea verbal folosită de emigranṭii originari din bodon-vilele uiului (scris U.iE.) (a se vedea descrierea în EU.RO – pe cotor la copertă) Manea-ua e un act de pseudo-comunicare, fără un mesaj propriu-zis, este un aṣa-numit ‘’efect întîrziat’’ al răspunsului. (a so-called delayed speech feedback effect). Sub forma aparentă a unei situaṭii de comunicare simple, într-o relaṭie locator-colocutor (in praesentia – hic et nunc), o manea este de fapt un dialog între două vuvuzela. Vuvuzela unuia contra vuvuzela altuia. Un asemenea dialog politic poate fi reprezentat: - De înregistrarea vocii unui vorbitor pe o casetă aṣa-numită VUVUZELA1; - ṣi de înregistrarea (simultană, ṣi separate) a vocii altui vorbitor, pe o casetă denumită VUVUZELA2; - Apoi, cele două casete cu vocile înregistrate se derulează, în timp ce vorbitorii reali sunt în cu totul alte locuri. - Această deteriorare a vorbirii numită ‘’Manea’’ este un tip de surzenie caracteristică dialogului politic.

Treptat, în cel de-al doilea mandate, surzenia unui ESCU V duce la a-muṭenia celorlalte voci din off. Comunicarea se reduce la nivelul suprasegmental al limbii, PRESIDENT ESCU 5 atingînd apogeul dialog-ismului: - Ce părere de părerolog aveṭi despre sloganul Dv. prezidenṭial ‘’UE psd? - Ha.Ha.Ha. După care Hahanul a trecut la ..next level-ul’’ comunicării: ‘’UE .U.E

Cel de-al 5-lea president ESCU este ESCUL care ne este. Hahanul reales President-ESCU pentru a cincea oară? (Ăsta da Ha-HA-ha-ha-ha)

Similar to this book

Story Elements

Ratings Factors

Language: Minor profanity used occasionally
Sexual Content: Sexual acts implied but not described
Target Audience Age/Stage of Life: Working Age Adults
Violence: Minor

Setting

Geography: Eastern Europe
Realism: Consistent with real world, no magic, no unachieved science
Setting Type: Urban (city)
Time Period: 2010 - 2019

Main Character

Age: Middle-aged
Gender: Male
Race: Irrelevant
Religion: Irrelevant
Sexual Preference: Irrelevant or N/A

Styles & Themes

Humor: Humor throughout
Inspires Reader to Feel: Confused/Questioning
Mysteries & Puzzles: None or only very minor mysteries
Pacing: Time to savor, deliberate
Physical Action: Minor and occasional action
Political/Social Commentary: Heavy use of social and political themes on a personal level
Romance: No romantic elements
Genre Political
 
Political/Social Commentary:
  • Heavy use of social and political themes on a personal level
  • Geopolitical factors major theme at an international level
  • Story includes metaphors for social or political theme(s)
  • Story is intended as metaphor for social or political theme(s)

Reviews

No reviews yet!

About the author

MANEA ADRIAN

Manea M. Adrian este profesor in orasul Constanta, Romania. Nascut in Constanta, vechiul Tomis, pe 6 septembrie 1952, este profesor din 1975. Anul acesta, din cauza pandemiei, am iesit la pensie. Deci am timp sa scriu carti.

More books by MANEA ADRIAN